T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZİNCAN / MERKEZ - Salih Erkan İlkokulu

HAPPY WİTH VALUES (DEĞERLERİMLE MUTLUYUM) e-TWİNNİNG PROJESİ

HAPPY WİTH VALUES

Melikşah İlkokulu öğretmenlerinden Ayşe KÖSE’nin kuruculuğunda yürütülen ve okulumuzdan da 4-A sınıf öğretmeni Gürkan KÖSE’nin de katıldığı Türkiye, Azerbaycan, Arnavutluk ve Ürdün’den 17 (on yedi) ortakla yürütülen “HAPPY WİTH VALUES (Değerlerimle Mutluyum)” e-Twinning projesi etkinliklerine devam ediyor. Projenin amacı çocuklara hikaye ve oyunlarla değerlerimizi öğretmek; onların değerlerimizi içselleştirmelerini ve sosyalleşmelerini sağlamak ile unutulan değerleri gün ışığına çıkarmaktır.

Proje Ocak ayında başlamış olup, Mayıs ayında sona erecektir. Ocak ayında anketler yapılarak proje logo ve posteri seçildi. Öğretmen ve öğrenci ön testleri yapılarak ihtiyaçlar ve yapılması gerekenler tespit edildi. Her ay iki değer öğretildi. Ocak ayında sorumluluk ve dostluk değerleri ele alındı. Her iki değerle ilgili ayrı ayrı hikayeler yazdırıldı ve hikayelerle ilgili resimler çizdirildi. Sorumluluk yumurtaları bir hafta boyunca öğrencilere taşıtıldı ve öğrencilere sorumluluk sertifikaları verildi. Dostluk değeriyle ilgili dostluk çiçeği yapıldı ve en iyi arkadaşım resmi çizildi.

Şubat ayında sabır ve merhamet değerleri ele alındı. Sabır mektupları yazıldı. Çocuklar öğretmenleri tarafından yazılan sabır mektuplarını bir hafta açmadan yanlarında taşıdılar. Bir haftanın sonunda açarak okudular ve sonunda da sabır sertifikaları verildi. Sabır çiçeklerimizi yetiştirdik. Merhametle ilgili sokaktaki küçük dostlarımızı besledik. Aile büyüklerimizi ziyaret ederek, onlarla hoş sohbetler gerçekleştirdik.

Mart ayının iki değeri empati ve vatanseverlikti. Empatiyle ilgili engelli insanlarımızın hayata karşı durumlarını çeşitli etkinliklerle çocuklara öğretmeye çalıştık. Vatanseverlikle ilgili çeşitli kurumlarda çalışan yöneticilerle, kamu çalışanlarıyla, velilerle, öğrencilerle ve proje öğretmenleriyle beraber İstiklal Marşını seslendirdik. Bayrağımızı çeşitli materyallerle tasarladık. Kurtuluş kahramanlarımızı WordArt ile tasarladık. Projede her ay değerlerle ilgili hikayeler yazdırılıp e-book’ta birleştirdik. Her ay yeni bir web2 aracı öğrencilere tanıtılıyor ve uygulamaları sağlanıyor.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.04.2024 - Güncelleme: 17.04.2024 13:55 - Görüntülenme: 54
  Beğen | 0  kişi beğendi